2000,  Irodalom,  Rádió

Impresszionista kritika

Verebes Ernő, Kontra Ferenc, Samu János Vilmos és Nagy Farkas Dudás Erika a Hangoskönyvben – 2000. június(?)

„Tágas, szellős csarnok legyen a történet, lehessen benne ellakni, nézelődni, ide-oda járni. Lengyel Péter mottóvá emelt gondolatával indítjuk a Hangoskönyv újabb adását” – mondta el Fekete J. József irodalomtörténész, kritikus, író és újságíró, szerkesztő, a Zombori Rádió hangos irodalmi folyóiratának abban az adásában, amely a fennmaradt archívumban található datálás szerint – elvileg – 2000 júniusában hangzott, vagy legalábbis hangozhatott el.

A fennmaradt Hangoskönyv-adások időbeni elhelyezésének problémájáról írtunk már a Yuharon, a felesleges önismétlés szükségességét tehát ezúttal is inkább az egyszerűbbnek tűnő linkeléssel igyekszünk kiváltani:

Hangoskönyv az idő forgatagában

„Sem a szerzők, sem az előadók nem kaptak tiszteletdíjat, a CD-ket, amelyeken a műsorokat továbbítottam a rádióállomásoknak, magam vásároltam és a magam költségén továbbítottam” – írta nemrég a Yuharnak a Zombori Rádió egykori, Hangoskönyv című műsorának történetéről készült összefoglalójában az adás volt (fő)szerkesztője, Fekete J. József író, újságíró, kritikus.

A műsor tartalmát ismertetve Fekete J. József így folytatta: „Mai adásunk virtuális vendégei: Verebes Ernő költő, Kontra Ferenc író, Samu János Vilmos író, Nagy Farkas Dudás Erika író, aki ez alkalommal egy könyv által kiváltott gondolatait mondja el, így majdhogynem a kritika, az impresszionista kritika körébe sorolható az írása. Tartsanak velünk, kellemes háromnegyed órát ígérek.”

A műsor tartalmából:

„Verebes Ernő Zentán született, Szabadkán dolgozó zenepedagógus, zeneszerző, költő. Első verseskötete Griff címen jelent meg, és az elsőkötetesek között hosszabb időre visszatekintve , eredetiségére és frissességére figyelhettünk fel.”

„Samu János Vilmos zombori szerző, Kis história hosszan kitartva című novelláját a szerző maga olvassa fel…”

„Kontra Ferenc Újvidéken élő író a vajdasági középnemzedék legmarkánsabb prózaírója. Tízkötetnyi vers, elbeszélés, illetve regény után Magyarország, elejétől fogva címmel a Pécsen töltött diákéveiről írt regényt.”

„Nagy Farkas Dudás Erika Kishegyesen élő költő, prózaíró ez alkalommal egy könyvről foglalja össze reflexióit. Bogdán József Szeder indája című gyermekvers-kötete váltotta ki belőle a most következő, Önökkel megosztandó gondolatokat.”

 

 

Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás