2004,  Ínyencség,  Irodalom

FRISSÍTÉS: A pillanat, amikor vigyázó szemünket önkéntelenül is Kanadára vetettük

Egy tengerentúli magyar olimpikon és tsai.

„Alexandre Despatie mellett Christopher Kalec lesz Kanada második műugrója az athéni olimpia tízméteres toronyversenyén. A 24 éves montreali magyar származású sportolót már megismerhette a magyar közösség a Montreali Magyarság című televízió műsorban adott februári interjújában. Christopher 1980-ban született Montrealban és már 7 éves kortól kezdett el úszni a Pointe-Claire Aquatic Centerben. 1995-ben részt vett a Pan-American játékokban, 1998-ban a világbajnokságon és 2000-ben pedig az Ausztráliában megrendezett olimpián. Az utóbbi években Christopher összesen 11 nemzeti és 3 nemzetközi díjat nyert 10 méteres toronyugrásáért. Az utóbbi hónapokban hosszú órákat tölt edzéssel, illetve az athéni olimpiára való felkészülésre” – így mutatta be a Kanadai Magyar Hírlap című kiadvány 2004. augusztus 17-i számában a magyar származású tengerentúli olimpikont.

 

Az egyik, alig néhány napja megjelent korábbi cikkünkhöz kapcsolódva mutattuk be a Yuhar olvasóinak a Kanadai Magyar Hírlap című tengerentúli kiadvány néhány régebbi számát.

Cikkünket, amelyben ezzel (is) foglalkoztunk, itt érhetik el olvasóink:

A pillanat, amikor vigyázó szemünket önkéntelenül is Kanadára vetettük

A szerző tervez, a szerkesztő végez – másodszor is! Vagyis a Laták-breviárium sorozatának nyolcadik részével, még ha valamivel rövidebb, tehát elviselhetőbb idősíkban is, de lényegében megismétlődött az előző epizód kényszerű hányattatása. A szerző ugyanis tervezett: ahogy a korábbi cikkeket, úgy ezt is egységes anyagként képzeltem el, viszont mégis két részre tagolva jelent meg – ezúttal (a megelőző egy hónapos késleltetés után…)

Az előző, a témával foglalkozó anyagunkhoz kapcsolódva, mintegy ínyencségként, különcségként, hozzáadott értékként, a Kanadai Magyar Hírlap tíz számát tettük elérhetővé honlapunkon. Felhalmozódott azonban gyűjteményünkben még néhány archivált példány, ezért ezeket most frissítésként csatoljuk ehhez az összeállításhoz.

Mivel ezek 2004-es lapszámok, a Yuhar kronológiában ehhez az évszámhoz igazítjuk mai frissítésünket.

Fogadják szeretettel a Kanadai Magyar Hírlap tizenöt évvel ezelőtti számait:

Megosztás

Hozzászólások

hozzászólás